| Vaicedilema a întrebat:

Dacă angajatorul meu mă obligă să trec la colaborarea prin PFA sau SRL pentru a nu mai fi angajat la firmă de curierat cum ar trebui să procedez? Să sesizez autoritățile statului sau să mă supun obligat forțat, în ideea în care cei care pregătesc mâncarea pe care o livrăm vor fi în continuare angajați ai firmei. Eu nu aș fi de acord cu PFA sau SRL deoarece mi se pare că mă limitează în ceea ce privește împrumuturile de la bănci. Și faptul că se poate întrerupe contractul de colaborare în orice moment abuziv spre deosebire de contractul de muncă unde mai ai și drepturi. Dacă greșesc vă rog explicați.

Răspuns Câştigător
| KovacsB a răspuns:

Nu are cum sa te oblige, daca te da afara il dai in judecata.

| Vaicedilema explică (pentru KovacsB):

Printre singurele răspunsuri care au legătură cu ce am întrebat.

11 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Poti sa sesizezi ce vrei, nu e nimic ilegal.
sunt sigur ca sunt acoperiti pentru legal pentru situatia de fata.
exista mereu varianta sa iti cauti de munca in alta parte daca nu iti mai convin conditiile de acolo

| anonimg a răspuns:

Uită de bănci și de împrumuturi.
Preturile au crescut la apartamente și la tot ce poate să ofere banca din pricina tuturor acelora care au făcut împrumuturi la bănci.
Ia să nu mai facă nimeni împrumuturi; să vezi atunci ce se vor ieftini toate lucrurile.
Când banca va vinde doar 1 apartament pe an, să vezi atunci ce accesibile la prețuri vor fi apartamentele și toate cele. Dar românii nu pot să trăiască fără să se împrumute. De aceea eu nu dau cu împrumut, și nici nu i-au cu împrumut, chiar și dacă toți mă blesteamă.
Toți oamenii care se împrumută măresc prețurile. Ei toți care acum au rate la bănci sunt vinovați pentru scumpirea tuturor lucrurilor. De aceea să nu aud pe vreunul din aceștia că se vaită că sunt scumpe apartamentele; că ei sunt ca acei câini care se mușcă singuri de coadă. Mor pe oamenii care se împrumută. Și nu mă întristez când ei rămân fără servici și nu mai au cu ce plăti ratele. Sunt vinovați până la cer, chiar dacă ei nu realizează acest lucru.
Românii de altfel ei și când i-au salariul nu pot să nu se împrumute.
Fiecare să se încadreze în banii pe care îi câștigă. Toți oamenii care se împrumută sunt lacomi, indiferent că se împrumută la bănci sau la persoane fizice. Nu mai vorbesc de alte firme care oferă împrumuturi.

| suntserios a răspuns (pentru anonimg):

Împrumuturile bancare sunt motoarele economiei unei țări. Cine zice altceva vorbește tâmpenii.

| anonimg a răspuns (pentru suntserios):

Și România este prima la economie. Adică fruntașă în ce privește lipsa economiei.
Avem datorii mari? Avem.
Avem salarii mici? Avem.
Avem și împrumuturi la bănci? Avem.
Și dacă mai lipsește ceva la "buna" economie de care vorbești se mai poate adăuga. La creșterea "economiei" de care vorbești.
Repet: oamenii needucați se împrumută -fie persoane fizice, fie juridice. A nu ști să trăiești doar cu venitul care îl ai este lipsă de educație.
Ce dacă împrumutul se oferă ușor. Împrumutul este lipsă de educație. Oamenii aceștia nu știu să se chivernisească singuri. Ei sunt ca niște copii fără minte. Nu dau doi bani pe facultățile acelora care au dus țara în sărăcie. Și printre aceștia sunt și aceia care oferă împrumuturi.

| suntserios a răspuns (pentru anonimg):

După cum ziceam, împrumuturile sunt motorul economiei, cine zice altceva vorbește tampenii.

Dacă nu ar exista credite nu s-ar construi case, blocuri, clădiri de birouri, nu ar exista companii de construcții, nu ar exista ingineri, arhitectura, investiții imobiliare, nu ar exista orașe dezvoltate, nu ar exista infrastructura moderna, nu ar exista industrie auto.

A nu ști să investești și să planifici financiar este lipsa de educație, nu a te împrumuta.

| anonimg a răspuns (pentru suntserios):

În planificarea financiară nu trebuie să existe împrumutul. Trebuie să existe fonduri, nu împrumuturi.

| suntserios a răspuns (pentru anonimg):

Îți e foarte greu să înțelegi că economia se mișcă datorita creditelor? Foarte greu. Nu știu ce analogie sa fac cu religia că sa îți explic că pare că doar acolo înțelegi lucruri.

| anonimg a răspuns (pentru suntserios):

Nu este nevoie de nicio analogie. Noi trebuie să ne învățăm să nu ne împrumutăm. Cel mult în situații de urgență, și când știm că avem cum să îi dăm înapoi.
De la lucrurile mici pleacă și cele mari.
Iar dacă toată țara se folosește de situații de urgență și a ajuns ca economia să se bazeze pe astfel de situații, este ca și cum organismul nu mai poate reacționa și nu se mai poate reface nici după cel mai puternic medicament.

"Economia se mișcă datorită creditelor." Pe mine nu mă ajută cu nimic dacă un apartament a ajuns la 100 mii euro. Și nici nu mă ajută dacă îmi fac un împrumut și-l plătesc aproape dublu înapoi. A da cu împrumut înseamnă a nu lua dobândă. Dar nu trebuie să ne gândim a ne face credite. Creditul este ceva urât, este ceva lipsit de educație. Împrumutul este lipsă de educație financiară, fie că îl dai, fie că îl primești.
Cel care îl dă îl încântă acest lucru, pentru că nu există nicio lege pentru el care să îi spună că nu trebuie să trăiască din așa ceva; nu există nicio graniță între ajutor, afacere și speculație.
Iar cel care îl primește este și el încântat pe moment. Dar investiția nu va fi a lui și oricând i se poate lua patul de sub el.
Înșelătorii peste măsură de multe și mari ies din aceste credite. Unii le măresc dobânzile, alții nu le mai dă înapoi.
Ceea ce vedem este o economie bolnavă. Dacă nu eram cu un picior în UE, ajungeam mai rău ca Bolivia sau Columbia. Dar asta nu înseamnă că suntem bine.
Economia nu trebuie să funcționeze pe credite. Ci pe un salariu corect și în același timp pe un preț corect. Creditul este și trebuie să fie o situație de urgență, un medicament care să salveze situația, nu un stil de viață continuu.
Și cred că o astfel de economie nu va mai putea fi salvată. Nu mai există niciun remediu pentru ea, pentru că este clădită pe împrumut. Nu degeaba scrie în Apocalipsa că economia mondială va cădea la pământ. Și asta din lipsă de educație.

| suntserios a răspuns (pentru anonimg):

Efectiv tu nu poti vedea imaginea de ansamblu a economiei.
Esti pur si simplu blocat la pasul din fata pe care il faci si atat.
Nu poti depasi conceptul ca tu personal sa ai o datorie si nu poti intelege mai departe de asta.


Creditarea este motorul economiei oricarui stat.
O sa iti repet asta la fiecare reply al tau, pana o sa studiezi si o sa depasesti blocajul asta de care tot scrii aici.

| mODIN a răspuns:

Ce sa sesizezi? De ce ar fi ilegal lucrul asta?