anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am la ce sa folosesc coaja de la portocale? (in afara de uzul ca ingredient la prajituri).

12 răspunsuri:
mira
| mira a răspuns:

Nu mai folosi coaja se portocale in alimentatie.Toate portocalele care vin la noi sunt tratate chimic pentru a rezista cat mai mult.Se recomanda sa speli bine portocalele inainte de ale consuma, chiar daca urmeaza sa fie cojite. Din cojile netratate se poate face dulceata. Mira

mlm
| mlm a răspuns:

O poti utiliza pentru indepartarea moliilor, daca pui coaja de portocala in sifonier vei vedea ca nu vei avea niciodata molii, sau dulceata din coaja de portocala.

mumoasa
| mumoasa a răspuns:

Ideea lui Bro este perfecta.happyPoti sa pui cojile de portocale pe o farfurie si sa o ti in camera.happy Are un miros placut.happy

| anonim a răspuns:

Da, sa le arunci in directia unuia care te supara.laughing

| DiMoDi a răspuns:

Bunica făcea fructe zaharate sau bomboane din ele! e simplu ca bună ziua! Cojile se ţin o zi în apă rece după care se curaţă partea albă şi se taie felii sau cum vă place. Apoi se fierbe un pahar de zahăr cu un pahar de apă, pana se face un sirop gros ca pentru dulceaţă in care se fierb cojile de portocală. Lasate aşa în sirop se păstreaza ani la rând (dacă nu dau copii de ele)-- se folosesc la checuri, savarine, sau ca ornament la torturi. dacă topiţi o ciocolată sau faceţi ciocolată de casă, puteţi tăvăli cojile fierte în masa aceea de ciocolată şi obţineţi bomboane asemănătoare celor vândute la supermarket cu 30-40 ron/kg. la final, după ce se scug puţin pe un platou, le puteţi tăvăli (dacă vă place) prin zahar tos şi ies mai "fiţoase" tongue Mai vreţi? că mai ştiu!winking

| gabimaris a răspuns:

Dupa ce spal bine portocalele, le tai si consum miezul, iar cojile le tai in bucati mici pe care sa le pot pune intr-o sticla cu apa, zeama de lamaie si miere la frigider! Astfel beau apa rece cu arome!

| GreenSky a răspuns:

La ceai...

| Sara a răspuns:

Ceai. pentru tuse.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sincer, eu dupa ce maninc portocale, tin in camera cojile cam o ora, pentru ca-mi place mirosul.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ornamente, le usuci la cuptorul cu microunde, cate 15 secunde in 4-5 reprize. le lasi doua zile la soare si dupa aceea le poti folosi ca ornament, si portocalele in sine se pot usca la cuptorul cu microunde si se pot aseza pe platouri de sticla sau in cosulete de nuiele, doar ca trebuiesc crestate cu cutitul la fiecare doua felii.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pentru molii se mai foloseste coaja de portocala.

| Lorenada a răspuns:

Da, pentru ceai.